Njurbäckeninflammation - en allvarligare infektion

För er som inte förstått så har jag legat inne på sjukhus nu i nån vecka då jag fick problem med min njure. Allt började med att jag hade ont i ryggen drygt en och en halv vecka innan. Gick med ont i ryggen och trodde det var en vanlig sträckning eller en påbörjan på ryggskott då jag hade riktigt ont ju längre det gick. onsdagen innan jag åkte in på sjukhus så var vi ute och det slutade med att vi tog taxi hem då jag fick problem med både andning, balansen och gången. Jag sov och under natten blev det mer och mer allvarligt då jag fick upp mot 40 graders feber och spydde var 15 kvart. Jag försökte sova men vaknade med feberkramper i mellan. På morgonen dagen efter hade jag lovat att hänga med en kompis då vi lämnade in hans bil som gått sönder, jag skjutsade hem honom hit till mig och sedan så stöttade han mig och hjälpte mig till mamma kom hem. Jag spydde konstant och kunde inte äta någonting då jag hade så ont i ryggen att inget stannade kvar i magen.

Jag åkte ner till sjukhuset i Kungsbacka och blev inlagd på Varberg sjukhus (de skickade en remiss). Jag åkte sedan vidare ner till Varberg där jag fick vänta 12 timmar på att få ett rum utan någon som helst hjälpmedel mot illamåendet, smärtan eller mot mitt snurrande. Efter 8 timmar i vänt rummet slutade det med att jag skulle in och ta blodprov och jag kommer ihåg att jag sa till sjuksköterskan att jag var nära på att svimma men innan jag visste ordet av det så vaknade jag upp på golvet av att sju sköterskor bar upp mig på en bår.

Njurbäckeninflammation är en allvarlig infektion som jag råkade ut för och om man har njurbäckeninflammation ska man alltid behandlas med antibiotika vilket jag gjorde och fortfarande gör. Jag fick morfin och medicin rakt in i blodet då det skulle ta som bäst. Bakterierna sprider sig ofta till blodet, så kallad blodförgiftning, vilket ibland kan vara ett livshotande tillstånd men som jag klarade mig precis förbi. i kroppen har men en njure som är uppdelade i två kan man säga, och min högra var helt “körd”. 

På sjukhuset så kunde jag inte äta eller dricka något då inget stannade kvar i magen som sagt. Åt inte på 6 och en halv dag och jag hade dropp i kroppen hela tiden. Jag hade mer än 14 olika dropp (olika ställen) i kroppen och det jobbigaste med allt måste ha varit att tankarna går i högvarv när man ligger så på sjukhus. Under veckan tappade jag mer än 7 kg i kroppsvikt och Denna veckan på sjukhuset fick mig verkligen att tänka om och tänka på allt bra och allt dåligt som man har i livet. 

Efter denna långa resa som jag nu gått igenom av all denna trötthet och smärta måste jag ändå säga att jag är så sjukt glad av att ni (vänner, familj, pojkvän) faktiskt bryr er. Ni har gett mig styrka nu igenom detta och man behöver få höra emellanåt att man betyder och att man är omtyckt. 

Nu ligger jag hemma och är “sjukskriven” till onsdag då jag är riktigt trött och fortfarande ont i kroppen. Ska till skolan nu i veckan och jag längtar verkligen måste jag säga. 

Men dåligt kan bara bli bättre!

Bild på mig då jag åkte in och bild på dagarna jag nu orkar vara uppe utan dropp:

 
bilder på de olika ställerna med droppen:
 
lite tidsfördriv.. försökte kolla på film men kom inte in mer än 6 minuter på filmen innan jag somnade eller spydde. Under tiden som jag låg där så såg jag solen två gånger på hela veckan.
 
Efter 5-6 dagar på sjukhuset så kom fina Evelina dit då jag tog min första tugga i riktig mat (dock stannade det inte kvar men som ni ser på bilden var jag jätteglad): 
 
Fina vännerna och familjen kom och skämde bort mig, är så glad att jag har er!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar nått fint:

Trackback